”Havsalger på tallriken"
Svensk tång– ett hållbart blått livsmedel för en miljömedveten matlagning.
Om projektet:
Projektet finansieras med stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Leader Östra Skåne.
Syftet med detta projekt är att öka
medvetenheten kring hållbara blå livsmedel och främja användningen av svenska
alger i matlagning, vilket anses gynna både miljön, hälsan och smaklökarna.
I projektet kommer man att ta fram
kurser och digitalt utbildningsmaterial för att sprida kunskap om användningen
av alger som ett hållbart livsmedel. Ett material som kommer att kunna användas
av exempelvis personal inom offentliga kök.
Viktiga samarbetspartners i projektet är
Marint centrum i Simrishamn, Kivik Tång, Souto Ocean Culture som utvecklar tångodling i
havet och kommunernas kost- och måltidschefer.
Resultatet inkluderar en färdig digital
kunskapsplattform och möjligheter att erbjuda kurser för både offentliga och
privata verksamheter.
www.leaderostraskane.se