”Havsalger på tallriken" 

Svensk tång– ett hållbart blått livsmedel för en miljömedveten matlagning.

 Om projektet:

 Projektet finansieras med stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Leader Östra Skåne.

Syftet med detta projekt är att öka medvetenheten kring hållbara blå livsmedel och främja användningen av svenska alger i matlagning, vilket anses gynna både miljön, hälsan och smaklökarna.

 I projektet kommer man att ta fram kurser och digitalt utbildningsmaterial för att sprida kunskap om användningen av alger som ett hållbart livsmedel. Ett material som kommer att kunna användas av exempelvis personal inom offentliga kök. 

Viktiga samarbetspartners i projektet är Marint centrum i Simrishamn, Kivik Tång, Souto Ocean Culture som utvecklar tångodling i havet och kommunernas kost- och måltidschefer.

 Resultatet inkluderar en färdig digital kunskapsplattform och möjligheter att erbjuda kurser för både offentliga och privata verksamheter. 

www.leaderostraskane.se

Utbildning/Projekt

Frida hejdedal

Har arbetat i flertal projekt som projektledare. Både som utbildningsutvecklare och i projekt med arbetsintegrerat socialt företag.

Föreläsning och Projekt

Anna Hennix

Driver Stockeboda Gård på Österlen. Anna har arbetat som projektledare och utbildningsutvecklare tidigare och har stor erfarenhet av att driva företag.

Anna och Frida har samarbetat i flertal projekt tidigare.